Groep_J - nipponwaubach

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

GroepInfo
Mijn naam is Rik Reijnders en ik ben als trainer verbonden aan de judovereniging S.V. Nippon. Sinds mei 1997 judo ik zelf en in mei 2009 heb ik de zwarte band (eerste dan) gehaald. In december 2012 ben ik geslaagd voor de tweede dan. In mei 2012 ben ik geslaagd voor de cursus jeugd-judoleider niveau 2, waardoor ik bevoegd werd om training te geven aan kinderen. Tot zover de chronologie. Een goede training moet naar mijn mening een mix zijn van een gezellige sfeer op de mat waarin gelachen kan worden, maar ook les waarin judotechniek wordt gedoceerd en geoefend. Elk kind is anders en ik doe er erg m'n best voor om een goede band met elk kind aan te gaan. Tot slot lees ik in m'n vrije tijd veel literatuur waarin les-ideeën en leuke oefenvormen staan, met als doel om de trainingen gevarieerd te houden.
 
Mijn naam is Marcel Scholtz. Op 8 jarige leeftijd ben ik gestart met judoën bij SV Nippon. Met veel plezier heb ik alle groepen binnen de vereniging doorlopen. Op 17-12-2005 heb ik mijn eerste dan judo behaald, een mijlpaal voor iedere judoka. Na een aantal jaren lesgeven heb ik besloten om de opleiding jeugd judo leider te gaan volgen. Op 04-06-2011 heb ik deze opleiding behaald. Sinds die tijd geef ik samen met Rik Reijnders training aan de allerkleinste judoka's in onze vereniging. Eind 2014 heb ik mijn derde dan judo behaald. Ik train wekelijks vast op zaterdag de J-groep en ben invaller voor de groepen doordeweeks. Daarnaast train ik zelf nog wekelijks twee keer per week mee met de D-groep.
De groep
De kinderen in de J-groep trainen op woensdag van 18:00 tot 19:00 uur. Judo is voor kinderen een goede sport voor hun ontwikkeling van de motoriek en zelfvertrouwen. Onder het motto 'judo is alleen fijn zonder pijn' maken de kinderen in de J-groep op speelse wijze kennis met judo en leren zo de technieken. Om de kinderen zo goed mogelijk te begeleiden is besloten om twee trainers, Marcel Scholtz en Rik Reijnders, invulling te laten geven aan de trainingen. Het plezier dat de kinderen aan de trainingen beleven is het belangrijkst. Naast de technieken worden aan de jonge judoka's ook de kernwaarden van het judo geleerd, zoals discipline, veiligheid, wederzijds respect en zelfbeheersing. Kom gerust kijken en een keertje meedoen als je interesse hebt!
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu