Groep_G - nipponwaubach

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

GroepInfo
Jan Pijls: Drager van de 3e Dan judo en 1e Dan Jiu-Jitsu. In zijn actieve judojaren trainde hij met judocoryfee Martin Poglajen.  Jan nam vaak deel aan toernooien. Hij werd onder andere bij de teamwestrijden 2e tijdens de Nederlandse Kampioenschappen. Hij richtte in 1978 de vereninging op. Door zijn uitstekende manier van judoles geven groeide de vereniging in korte tijd naar 150 leden. Door Jan's actief, innoverend, creatief, stimulerend, regelend en organiserend tallent is Nippon Waubach is sinds haar oprichting steeds een grote vereniging gebleven. Naast het aanleren van goede kwaliteit judo vindt Jan het ook belangrijk om de leden iets belangsrijks in hun leven mee te geven. Namelijk zelfvertrouwen, normen en waarden, met beide benen stevig op de grond blijven staan en anderen met respect blijven behandelen. 
Hallo mijn naam is Roy Duijkers en ben op 1 september 1990 begonnen met judo op 6 jarige leeftijd, op 15 jarige leeftijd mijn eerste Dan behaald. Toen ik studeerde aan het cios heb ik mijn judo leraar A en B diploma behaald net zoals mijn jiu-jitsu leraar A diploma. Ben drager van 3e Dan judo en 2e Dan Jiu-jitsu. Ik geef les aan de kinderen van 8 tot 14 jaar, en doe dit al jaren met veel plezier. Ik wil er voor zorgen dat de kinderen judo technieken leren, en zelf vertrouwen krijgen, en voornamelijk dat de kinderen plezier hebben in het judo spel. Tot snel op de mat.....

De groep
Groep G en groep A zijn gelijk. In deze groepen krijgen kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 10 jaar judoles. Het enige verschil is dat deze groepen niet op dezelfde dagen les krijgen. De kinderen krijgen op een speelse manier de judotechnieken geleerd. De lessen worden op een zodanige wijze vorm gegeven dat de kinderen gedurende het lesuur op een leuke manier met judo bezig zijn. Hun zelfvertrouwen wordt geleideljk opgebouwd. Zij leren letterlijk en figuurlijk vallen en weer opstaan. Ze ontdekken het veschil tussen winnen en verliezen en hiermee om te gaan.  Naast het judo en zelfvertrouwen vinden wij het heel belangrijk dat kinderen leren respect te hebben, rekening houden met elkaaren hoe je door samenwerken tot resultaat komt. Ze leren stoeien zonder elkaar pijn te doen. 


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu