Groep_F - nipponwaubach

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

GroepInfo
Jan Pijls: Drager van de 3e Dan judo en 1e Dan Jiu-Jitsu. In zijn actieve judojaren trainde hij met judocoryfee Martin Poglajen.  Jan nam vaak deel aan toernooien. Hij werd onder andere bij de teamwestrijden 2e tijdens de Nederlandse Kampioenschappen. Hij richtte in 1978 de vereninging op. Door zijn uitstekende manier van judoles geven groeide de vereniging in korte tijd naar 150 leden. Door Jan's actief, innoverend, creatief, stimulerend, regelend en organiserend tallent is Nippon Waubach is sinds haar oprichting steeds een grote vereniging gebleven. Naast het aanleren van goede kwaliteit judo vindt Jan het ook belangrijk om de leden iets belangsrijks in hun leven mee te geven. Namelijk zelfvertrouwen, normen en waarden, met beide benen stevig op de grond blijven staan en anderen met respect blijven behandelen. 
Jack Maka:
Trainer Jiu-Jitsu
Diploma's: Jiu-Jitsu leraar A
Graduatie: 2e Dan Jiu-Jitsu

Tijdens mijn middelbare schooltijd heb ik voor het eerst kennisgemaakt met Jiu Jitsu, De liefde voor deze sport, blijkt later, is nooit overgegaan. In 2006 pak ik de draad weer op en begin weer helemaal van voren af aan. Met trots behaal ik in 2014 mijn tweede dan en rond ik mijn opleiding Jiu Jitsu leraar A succesvol af. Door veel te trainen, opnieuw de oefeningen te doorlopen, te “genieten” van de opgelopen blauwe plekken en schaafwondjes heb ik deze mijlpaal behaald. Deze instelling van doorzetten, iedere keer weer oefenen en “genieten” van de pijnlijke momenten, heeft mij niet alleen een stap verder gebracht in mijn sportieve ontwikkeling, maar ook in mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik heb gemerkt dat Jiu Jitsu voor mij een uitlaatklep in brede zin is. Noem het gerust een soort van bezinningsmoment, in de drukte die gepaard gaat met leiding geven. Op de mat gooi ik, met respect voor mijn partner, alles van mij af, (heerlijk), en stap voldaan na afloop van de training van de mat. Mijn motto: We kunnen succesvol zijn als we elkaar helpen. 

De groep
In deze groep trainen leden vanaf 30 jaar. Zij kunnen zelf de trainngsintensiviteit bepalen. Het doel is om op een leuke en verantwoorde manier de Jiu-Jitsu sport te beoefenen. Net zoals bij het judo worden hier goede Jiu-Jitsu technieken geleerd. Er wordt in een zeer prettige sfeer met een dosis aan humor getraind. Deze combinatie heeft ervoor gezorgd dat het een hechte groep is. De trainingen zorgen ervoor dat het lichaam in goede conditie blijft. Een sport die zeer aan te bevelen is. Ook op hogere leeftijd! 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu