Groep_D - nipponwaubach

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

GroepInfo
Jan Pijls: Drager van de 3e Dan judo en 1e Dan Jiu-Jitsu. In zijn actieve judojaren trainde hij met judocoryfee Martin Poglajen.  Jan nam vaak deel aan toernooien. Hij werd onder andere bij de teamwestrijden 2e tijdens de Nederlandse Kampioenschappen. Hij richtte in 1978 de vereninging op. Door zijn uitstekende manier van judoles geven groeide de vereniging in korte tijd naar 150 leden. Door Jan's actief, innoverend, creatief, stimulerend, regelend en organiserend tallent is Nippon Waubach is sinds haar oprichting steeds een grote vereniging gebleven. Naast het aanleren van goede kwaliteit judo vindt Jan het ook belangrijk om de leden iets belangsrijks in hun leven mee te geven. Namelijk zelfvertrouwen, normen en waarden, met beide benen stevig op de grond blijven staan en anderen met respect blijven behandelen. 
Fred Pijls: Fred is binnen onze vereniging de hoofdtrainer is is drager van de 6e Dan judo. Op 4-jarige leeftijd is hij via zijn vader Jan Pijls met het "judovirus" in aanraking gekomen. In dezelfde Dojo waar zijn vader trainde. In zijn jeugdjaren is Fred meerdere malen Limburgs kampioen geweest. Op 12 jarige leeftijd assisteerde Fred zijn vader met judolessen en op 15 jarige leeftijd behaalde hij zijn 1e Dan. Tijdens zijn opleiding aan de Koninklijke Militaire Academie werd hij Nationaal Militair kampioen en behaalde hij bij de wereldkampioenschappen in Rio de Janero de 5e plaats. In de periode 2000-2005 is hij lid geweest van de district-gradencommissie. In 2006 is Fred naar de zomer-kata cursus aan het Kodokan Instituut in Tokyo geweest. Vanaf dat moment is hij volledig overgestapt op Kodokan-Kata. Dit leidde tot het verkrijgen van de licentie van National Kata jurylid. Fred is een veel gevraagde Judoleraar om workshops in Kodokan-Kata te geven. 

De Groep
In groep D trainen bruine-band dragers en leden die de 1e Dan of hoger bezitten. Zij bereiden zich voor op het examen van de (volgende) Dan-graad. Deze groep mogen wij best uniek noemen. Hier trainen namelijk al jarenlang grotendeels dezelde leden. De sfeer binnen de groep is geweldig en er wordt fanatiek getraind. De leden worden op uitstekende wijze en op heel hoog niveau door beide trainers begeleid. Waar de vereniging bijzonder trots op is is de inbreng van hoofdtrainer en 6e Dan drager Fred Pijls. Op alle judotechnieken wordt op een hoog nivea dieper ingegaan.


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu