Groep_B - nipponwaubach

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

GroepInfo
Mijn naam is Rik Reijnders en ik ben als trainer verbonden aan de judovereniging S.V. Nippon. Sinds mei 1997 judo ik zelf en in mei 2009 heb ik de zwarte band (eerste dan) gehaald. In december 2012 ben ik geslaagd voor de tweede dan. In mei 2012 ben ik geslaagd voor de cursus jeugd-judoleider niveau 2, waardoor ik bevoegd werd om training te geven aan kinderen. Tot zover de chronologie. Een goede training moet naar mijn mening een mix zijn van een gezellige sfeer op de mat waarin gelachen kan worden, maar ook les waarin judotechniek wordt gedoceerd en geoefend. Elk kind is anders en ik doe er erg m'n best voor om een goede band met elk kind aan te gaan. Tot slot lees ik in m'n vrije tijd veel literatuur waarin les-idee├źn en leuke oefenvormen staan, met als doel om de trainingen gevarieerd te houden.
 
Hallo mijn naam is Roy Duijkers en ben op 1 september 1990 begonnen met judo op 6 jarige leeftijd, op 15 jarige leeftijd mijn eerste Dan behaald. Toen ik studeerde aan het cios heb ik mijn judo leraar A en B diploma behaald net zoals mijn jiu-jitsu leraar A diploma. Ben drager van 3e Dan judo en 2e Dan Jiu-jitsu. Ik geef les aan de kinderen van 8 tot 14 jaar, en doe dit al jaren met veel plezier. Ik wil er voor zorgen dat de kinderen judo technieken leren, en zelf vertrouwen krijgen, en voornamelijk dat de kinderen plezier hebben in het judo spel. Tot snel op de mat.....

De groep
Groep B en groep M zijn gelijk. In deze groepen krijgen kinderen in de leeftijd van 10 tot en met 14 jaar judoles. Het enige verschil is dat deze groepen niet op dezelfde dagen les krijgen. In deze groep zitten beginners en kinderen die al iets lange in de vereniging zijn. Zij krijgen op een zeer duidelijke wijze de judotechnieken geleerd. De lessen worden op een zodanige wijze vorm gegeven dat de kinderen gedurende het lesuur op een leuke manier met judo bezig zijn. Hun zelfvertrouwen wordt geleideljk opgebouwd. Zij leren letterlijk en figuurlijk vallen en weer opstaan. Ze ontdekken het veschil tussen winnen en verliezen en hiermee om te gaan.  Naast het judo en zelfvertrouwen vinden wij het heel belangrijk dat kinderen leren respect te hebben, rekening houden met elkaaren hoe je door samenwerken tot resultaat komt. Ze leren stoeien zonder elkaar pijn te doen. 


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu